Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Képzeljük el a jövőt holnap a Discovery Science-szel

Jupiter-küldetés és egyedülálló VR élmény a Tudomány Világnapján

2016. november 09. - emTV.hu

discovery_science.jpgA Discovery Science már harmadik alkalommal csatlakozik az UNESCO által életre hívott Tudomány Világnapjához, amely holnap a tudomány értékeire hívja fel világszerte a figyelmet. A csatorna idén a Képzeljük el a jövőt kampánya keretében arra ösztönzi nézőit a harminc évvel későbbi világ elképzelésére.

Ennek a jövőbetekintésnek és egyben a Tudomány Világnapjának méltó köszöntését szolgálja az a háromszázhatvan fokos ejtőernyős VR videó, amely a weboldalon és a Facebook oldalon lesz elérhető. A videó egy szabadon eső ejtőernyős ugrását és egy hatalmas Discovery Science logóra való landolását örökíti meg. Az ejtőernyősökre rögzített biometrikus monitorok segítségével a nézők az ugrás mögötti technikai hátteret is megismerhetik.

A Discovery Science egy rövid YouTube dokumentumfilmet is készít az Imagine the future koncepció keretében, amelyben a brit feltaláló, Colin Furze és a Copa90 YouTube csatorna alapítója, James Kirkham, valamint Mark Turpin bemutatják, hogy a jövőben az ő munkájukat a tudomány és az innováció hogyan alakítja át. A jövővel kapcsolatos elképzeléseiteket egyébként ti is megoszthatjátok az #ImagineTheFuture és #WorldScienceDay hashtaggel ellátott posztjaitokban.

A Tudomány Világnapján a jövőbe tekintő adásokból készült válogatások mellett A Jupiter testközelből című új műsor premierje is látható lesz, mely olyan kérdéseket boncolgat, mint vajon a Jupiter segítségével fény derülhet-e a Föld kialakulásának titkára, illetve hogyan tudott egy űrhajónyi mérnök megbirkózni a mérgező gázokkal és a turbulenciával? Az ötéves utazás végéhez érve kiderülhet mindez. A Jupiter testközelből című műsor a NASA egyedülálló, fantasztikus és egészen elképesztő Juno küldetését egy órába sűrítve mutatja meg a nézőknek.

Tudomány Világnapja holnap a Discovery Science műsorán!

A Jupiter testközelből premier holnap a Discovery Science műsorán!

emTV.hu // LWp Kommunikáció

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7611931657
süti beállítások módosítása