Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Mi lesz veled DIGI?

Titkolózik miközben egyhelyben toporog a cég

2017. február 20. - Ádám // emTV.hu

Manapság már tulajdonképpen alap, hogy a szolgáltatók nem csak a szokásos módon tévén, hanem okostelefonon és tableten, azaz online is elérhetővé teszik a csatornákat saját előfizetőik számára. Ilyen szolgáltatás például a TV Go, a Horizon Go, a TARR MobilTV és a DIGI Online is.

digi_headq.jpg

Ahhoz képest, hogy mekkora szolgáltató az eddig a műholdas és kábeles tévé, a vezetékes telefonálás, illetve a vezetékes és (a Telenorral közösen) a mobilinternet piacán jelen lévő, ám a hamarosan önálló mobilszolgáltatást is indító DIGI, az online tévézés lehetőségének megteremtésében gyakorlatilag csak kullog a többiek mögött.

Jelenleg nagyjából harminc csatorna fogható, többségük SD felbontásban: Duna, Duna World, M1, M2, M4 Sport, M5, RTL Klub, RTLII, COOL, Film+, Paramount Channel, Comedy Central, VIVA, AMC, Spektrum, TV Paprika, Minimax, C8, Sport1, Sport2, DIGI Sport 1-2-3, DIGI World, DIGI Animal World, DIGI Life, Music Channel, H!T Music Channel, History, Viasat History, Viasat Nature, illetve ha van rá érvényes előfizetésed, akkor még a DIGI Film kínálatát is élvezheted.

Elsőre talán kielégítő mennyiségnek tűnik a nagyjából harminc csatorna, de ne feledjük! Hat közülük az állami média ingyenesen fogható adója, illetve három zenecsatorna és öt sportadó van benne, de egyetlen darab sincs például az SPT (AXN/Viasat) vagy éppen a TV2 portfóliójából. Utóbbira lehet orvosság, hogy az Eurosport 1-2, a Discovery Channel és a TLC mellett a TV2 több csatornája is bekerül a televíziós szolgáltatás, és ezzel együtt a DIGI Online kínálatába is. Legalábbis hamarosan.

Merthogy megkérdeztem erről magát a céget is, ahol bár segítőkészségből nem volt hiány a marketingosztályon, de kérdéseimre (nem meglepő módon) sajnos csak homályos válaszokat kaptam: "A TV2 újonnan érkezett csatornái szintén be fognak kerülni a DIGI Online kínálatába. Ennek technikai feltételein kollégáink jelenleg dolgoznak, de pillanatnyilag nem tudok pontosabb időponttal szolgálni. [...] A célunk természetesen, hogy minél bővebb kínálatot tudjunk nyújtani előfizetőinknek a DIGI Online-on is."

Ez azért mindenképpen biztatóbb, mint az alig egy hónapja hasonló kérdésemre kapott válasz, miszerint "a DIGI Online fejlesztése folyamatosan szerepel célkitűzéseink között".

Egyébként nem ez az egyetlen zűrzavaros ügy a DIGI-nél. A mobilszolgáltatásuk indulásának időpontjáról, melyre az emTV.hu elsőként leközölt információi szerint március 21-én kerül sor, gyakorlatilag egy hónappal az állítólagos indulás előtt sem tudni semmit.

Tehát a viszonylag olcsó szolgáltatást nyújtó, a kezdeti időkben igen agresszíven terjeszkedő távközlési vállalatnak komoly lemaradást kell behoznia, ha versenyképes szeretne maradni azon a piacon, ahol az itthon sokáig csak a mobilkommunikációban érdekelt Telenor is jobb televíziós szolgáltatással van jelen a MyTV-vel, illetve a nagyobbak közül szinte nincs olyan, aki ne kínálna kábel- és műholdas tévét, vezetékes- és mobilnetet, valamint vezetékes- és mobil telefonszolgáltatást is, mint a Telekom vagy éppen a UPC.

A DIGI tulajdonosa egyébként az RCS&RDS konzorcium, melynek többségi tulajdonosa Teszári Zoltán, romániai magyar vállalkozó.

emTV.hu // képünkön a DIGI Váci úti központja, fotó: Google Street View

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9512275587
süti beállítások módosítása