Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Húsvétkor folytatódik Morgan Freeman sorozata

Vallási kérdéseket boncolgat a világ eltérő kultúrái között

2017. április 11. - emTV.hu

natgeotv.jpgA National Geographic nagysikerű sorozata, az Emmy-díjra jelölt Isten nyomában Morgan Freemannel második évadában a legendás színész ismét körbeutazza a világot, hogy a földi és az égi birodalom határán kalandozva a tudomány és a nagy világvallások képviselőit megszólaltassa.

A három epizódból álló új évad minden része más-más témát dolgoz fel. Próféták és kiválasztottak, spirituális megvilágosodás, élet a halál után – olyan kérdések ezek, melyek ősidők óta foglalkoztatják az embert. Morgan Freeman (Papp János) az epizódokban vallási vezetőkkel, isteni kiválasztottakkal és tudósokkal (régészekkel, antropológusokkal, bibliakutatókkal) találkozik, hogy mélyebb ismereteket szerezzen a szóban forgó témákról.

"A sorozat készítése során fantasztikus érzés volt újra felfedezni, hogy hittől, kultúrától és ideológiától függetlenül mennyire hasonló kérdések foglalkoztatják világszerte az embereket az élet nagy rejtélyeivel kapcsolatban. Abban reménykedem, hogy a második évad az első szériához hasonlóan nemcsak szórakoztató és informatív lesz, de gondolatokat is ébreszt és párbeszédre sarkall, minek köszönhetően jobban megértjük majd eltérő vallású embertársainkat szerte a világon" – mondja Morgan Freeman a sorozat műsorvezetője és alkotója.

A második évadban a színész beszélget többek között egy kilencéves kisfiúval, aki a tibeti szerzetesek szerint egy láma reinkarnációja, megszólaltatja a Nakota, Lakota és Dakota törzsek szent békepipájának őrzőjét, Kenneth Bae misszionáriust, valamint egy nőt, akit az orvosok nyolcperces szívleállás után hoztak vissza az élők sorába. Világkörüli útja során számos szent helyet is felkeres, köztük a kambodzsai Angkor Watot, melyet a tizenkettedik században építettek a hindu mennyország földi másaként, a wyomingi Devils Towert, melyet a világ egyik nagy energiájú pontjaként tartanak számon a Lakota törzs tagjai, Mexikó víz alatti barlangjait, melyekre a maják a mennyország és a pokol bejárataiként tekintettek, valamint az indiai Amritszárban található Aranytemplomot, a szikh vallás legfontosabb szentélyét.

Isten nyomában Morgan Freemannel II premier
április 15-16-17. szombat, vasárnap, hétfő 20:00
National Geographic

emTV.hu // FOX

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4612415979
süti beállítások módosítása