Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Öt rövid színes a Star Trek: Discovery-ről

Például, hogy mit gondol LeVar Burton az új sorozatról

2017. május 23. - Dave // urszekerek.hu

std.jpgEz elmúlt egy hétben igencsak megnőtt a közösségi aktivitás az új Star Trek sorozat háza táján. Bár a címszereplő csillaghajót azóta sem láthattuk és újabb érdemi információt sem tudtunk meg a szériával kapcsolatban, addig is megmutatjuk nektek, hogy miről twittelnek a sorozat szereplői és készítői.

Jason Isaacs (Lorca kapitány, USS Discovery) távollétét az elmúlt héten kiadott promókból mi is említettük, ám most maga a színész adott magyarázatot minderre, egy rövid, ám semmitmondó twittben: "Azoknak, akik csodálkoztak, hogy miért nem voltam benne a trailerben... ez azért volt, mert nem voltam benne a trailerben." A színész ironikus szavaihoz a TrekMovie utólag hozzátette: a trailer még egy kezdeti produkciós fázist mutat, elsősorban a USS Shenzhoura koncentrált – a CBS tehát még adós a Discovery részletesebb bemutatásával. Ezért nem láthattuk még eddig magát a kapitányt, Jason Isaacs-t sem. A színész egy korábbi Twitter üzenetében a Discovery kapitányi székéről küldött fotót, hozzátéve: "Szép szék! Remélem kényelmes is!" Egy, a színésszel sorozat kapcsán készült interjú itt olvasható magyar nyelven!

A forgatások időközben tovább folytatódtak Torontoban, ahol sajátos vetésforgóban váltják egymást a készítők, többek között az írók és a producerek is, hogy a megfelelő, rájuk tartozó epizódok elkészültét felügyeljék. Így hétvégén Ted Sullivan supervising producer is visszatért a kanadai városba, ahogy azt március végén, és április elején is tette. Vele tartott a sorozat kabalafigurája, Jason, a gorn is. Sullivan egyúttal ismét kiemelte a főszereplő, Sonequa Martin-Green forgatáson nyújtott teljesítményét: "Sonequa hihetetlen, senki sem dolgozik keményebben, nincs jobb nála – hálás vagyok neki, mint író." Sonequa Martin-Green lesz a sorozat főszereplője, a Discovery első tisztje, Michael Burnham parancsnok. A vele készült interjút itt olvashatjátok magyar nyelven

Egy hangulatos vacsorafotót kaptunk szombat este Anthony Rapptől. Az ő általa alakított Stamets hadnagy lesz az első nyíltan meleg állandó karakter egy Trek sorozatban, erről itt írtunk bővebben! Az említett vacsorán részt vett még többek között Jason Isaacs (Lorca kapitány, USS Discovery), Shazad Latif (Tyler hadnagy) és Mary Chieffo, aki egy klingon harcosnőt fog alakítani, megerősítve, hogy a klingon sztorivonal még a most forgatott epizódokban is, tehát bőven a pilot után is folytatódni fog!

Rainn Wilson, aki az eredeti sorozatból (TOS) ismert űrzsivány, Harry Mudd szerepét kapta, a múlt héten Twitteren jelezte, hogy immár elolvasta a forgatókönyv rá eső részét, és úton van Kanadába, hogy az őt érintő jeleneteket leforgassák (ez a múlt héten meg is történt).

A Star Trek: Az új nemzedékből (TNG) jól ismert LeVar Burton (Geordi LaForge) egy videointerjúban nyilatkozott az előzetesről alkotott első benyomásairól: "Gyönyörűen néz ki... Nagyon tetszik még az is, hogy hű marad a Star Trek által képviselt értékekhez, például ezt igazolja, amit a klipben is láthattam, hogy a parancsnoki struktúrában színes [azaz afroamerikai és ázsiai] nők is vannak". Ted Sullivan később Twitter üzenetében köszönte meg LeVar Burton dicséretét.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie //

urszekerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8312534265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása