Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Puskás Peti: "Az X-Faktor egy teljesen új fejezetéhez érkeztünk"

Szombaton indul az élő show, a legoptimistább mentorral beszélgettünk

2017. október 11. - Ádám // emTV.hu

Szombaton este lesz az X-Faktor első élő show-ja, ezért szerdán a csatorna sajtótájékoztató keretein belül a mentorok társaságában mutatta be az élő adásba jutott énekeseket. Ezzel kapcsolatban szerdai hír, hogy Radics Gigi csapatából Nagy Krisztián úgy döntött, nem vesz részt a műsorban, így az X-Faktor idén érkezett mentora két énekessel vág neki a szombati show-nak. Az eseményen kiderült, hogy az online háttérműsort az Éjjel-nappal Budapestben megismert Alexa vezeti, ami Kiss Ramóna szerint a nemek arányát figyelembe véve mindenképp örömteli bejelentés. Viszont a tehetségkutatók sokadik évadával és az azokban felfedezett énekesekkel kapcsolatban a közvélemény egy része igen szkeptikus, ezért a műsor legderűlátóbb mentorát, Puskás Petit kérdeztem arról, hogy honnan ered a válogatók alatt már tapasztalt optimizmusa, mellyel több esetben szembement mentortársaival is.

puskas_peti_interju_cover.jpg

Korábban, és az imént a sajtótájékoztatón is elmondtad, hogy ez lesz az X-Faktor legjobb évada. Honnan jön ez az optimizmus?

"Onnan, hogy ennyien beszélnek róla, és hogy ennyien szeretik vagy nem szeretik ezt a műsort – úgyhogy biztos vagyok benne, hogy az idei évad teljesen más lesz. Ez azt jelenti, hogy érdekli a nézőket, és valamit csináltunk, ami most megint felkeltette az emberek érdeklődését. Csomó barátom írt, akik eddig nem nézték az X-Faktort, hogy most leültek elé, mert kíváncsiak voltak. Kíváncsiak a versenyzőkre, kíváncsiak, hogy mit fogunk belőlük kihozni.

Van, akiket nagyon szeretnek, és van, akiket kevésbé. Ez szerintem azért van, mert most sokkal bátrabban döntöttünk, és nem azon gondolkodtunk, hogy »Jézusom, mit fognak hozzá szólni a kommentelők«, hanem úgy voltunk vele, hogy nekünk ez tetszik, mi tehetségesnek tartjuk, olyannak, akiből lehet valami, és nem agyaltuk túl. Ha valaki jól énekel, de nem jut tovább, biztos azt kérdezik, hogy miért küldtem el, hiszen jól énekel, de az már nem elég.

Ha nézem az első Megasztár ismétlését, akkor látom, hogy akkor ez egy nagy dolog, nagy újdonság volt. Egy csomó olyan énekes volt benne, akikért akkor rajongani lehetett. Mai szemmel nézve viszont már nem biztos, hogy ugyanazokért rajongok, akikért akkor. Egyszerűen magasabbra került az ingerküszöb, és már nem feltétlen tartjuk azt annyira jó éneklésnek. Ma már ennél izgalmasabb dolgok kellenek. Az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy mi az a jó és mi a rossz éneklés, mi különleges, mi bravúros, és mit jelent az, ha valaki karakter. Szerintem az X-Faktor egy teljesen új fejezetéhez érkeztünk."

A válogatók alatt is ebben a szellemben szavaztál, és ha kellett, a mentortársaiddal szemben is képviselted ezt az attitűdöt. Mikor jutottál arra a döntésre, hogy idén ezt a pozitív mentalitást szeretnéd megtestesíteni?

"Néztem a felhozatalt, és úgy voltam vele, mi lenne, ha akkor inkább máshogy állnánk hozzá? Annyira elítéljük például, ha idősek jelentkeznek a műsorba, de miért ne jelentkezhetnének? Ez mindenkinek nyitott, adjuk meg nekik is a lehetőséget. Lehet, hogy egy jó példa lesz. A nyugdíjasok a tévé előtt majd azt mondják, »de jó, továbbjutottak, a fiatalok szereik őket, és tisztelik azt, amit csinálnak. Lehet, hogy teljesen más műfajt képviselnek, ami negyven éve nem divat, de mégis azt mondják, király«. Például az asszonykórus, akik jelentkeztek és ez szerintem tök király. És lehet, hogy egy csomó idősebb néző azt fogja mondani, hogy »basszus megyek, és beállok egy asszonykórusba, mert ahogy látom, ez egy tök jó dolog«.

Amikor továbbjutott a Tázlári Rozmaring Asszonykórus, felnőtt asszonyok sírtak örömükben, hogy továbbjutottak. Erre azt mondom, már megérte. Ez egy szép és megható dolog. Bevállaltam és pont. Ők soha nem gondolták volna, hogy egy ilyen műsorban megtisztelik őket azzal, hogy igennel szavaznak rájuk és továbbjuttatják őket. És számtalan példa van még erre. Úgy voltam vele, hogy úgyis mostanság mindenki negatívabb az országban, hátha ez egy új út, és kicsit mindenkinek felnyílik a szeme. Különbözőnek lenni vagy nem a járt utat járni egyáltalán nem hülyeség. Van benne valami felcsigázó, ami az embernek ad egy kis motivációt az életében, hogy igenis az álmaimat megpróbáljam megvalósítani, még ha mások azt is mondják, hogy hülyeség.

A Karibi lányok, akik egyébként tovább se jutottak, írtak nekem, hogy mennyire boldogok, hogy mennyire sikeres lett ez a dolog. Attól függetlenül, hogy nagyon sokat nevettünk a produkción, számukra ez egy nagy élmény volt, és nem gondolták volna, hogy ebből egyfajta jóindulatú mém lesz."

Volt olyan, akit nagyon szerettél, de idejekorán kiesett?

"Csitári Tamást, a Queent éneklő taxis urat. Imádtam őt, és én ott azért nagyon megrogytam. Úgy voltam vele, hogy nekem ez a taxis, ez kell! Óriási forma; jön, kiáll egy tréninggatyában, aztán úgy énekli a Queent, mint az állat, és azt se tudja mit művel. Őt nagyon bírtam, vérzik a szívem is érte, de itt ez a három előadó (Abaházi Nagy Lívia, Hegedűs Péter és Berta Dániel), akik itt vannak velem, óriásiak. Már próbálunk és alig várom a szombat estét, hogy »na tessék! Ugye, hogy tudnak jók és fantasztikusak lenni?«.

Sokan kérdezik, hogy mit keres egy operaénekes a műsorban. Hogy mit keres? Megmutatja, hogy milyen a magas művészet a zenében. Mi az, amikor valaki olyan technikával énekel, amilyet még életedben nem hallottál. Ezt keressük ebben a műsorban, és örülnünk kéne, hogy jelentkezett, és ilyen minőségben csinálja ezt."

Megnyeritek?

"Ilyet nem merek kijelenteni, de nyilván nagyképűen azt mondom, hogy megnyerjük... Nagyon bízom benne, mert rengeteget dolgoztunk, és látom rajtuk, hogy bennük van, hogy sokáig eljussanak és nagy meglepetéseket okozzanak."

X-Faktor VII – élő show premier
október 14. szombat 20:00
RTL Klub

emTV.hu // fotó: RTL Klub

a beszélgetésre 2017. október 11-én került sor

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5412953973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása