Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kipróbáltam a TV2 új game show-ját

2019. április 23. - Ádám // emTV.hu

bank egy meglehetősen közkedvelt kifejezés a game show-k világában. Azt sugallja, hogy itt bizony kurva sok pénzt lehet nyerni, ami akár igaz is lehet, már ha ügyesen játszol és van némi szerencséd is. Ezekben viszont az újságíró válogatott sajnos csúfos kudarcot vallott, mégis izgalmas volt kipróbálni a TV2 új játékát, ahol az idő lehet az egyik legnagyobb ellenség.

tv2_abank_andras.jpg

A Bank kvízmestere Stohl András, a játék pedig két körös. Az első fordulóban két duó párbajozik egymással. Négy-négy kérdést kapnak, majd azok kerülnek a következő fordulóba, akik a több lóvét gyűjtötték össze. A másodikban hat kérdésre hat perc áll rendelkezésre, a megnyerhető teljes nyeremény pedig hatvanmillió forint. A továbbjutott páros egyik tagja kvízkérdésekre válaszol, eközben a másik versenyző a Páncélteremben trezorokat nyit. Összesen harminc trezor közül válogathat. A jó válaszok után nyitott trezorokban található összegek hozzáadódnak, rossz válasz esetén pedig levonódnak a nyereményből.

A végső, mindent eldöntő kérdésre a pár mindkét tagjának külön-külön kell jól válaszolnia – erre egy percük van fejenként. Ha a válasz jó, hazavihetik az addig összegyűlt nyereményt. Ha viszont nem ugyanazt jelölték, a benti játékos a pénzt felére csökkentve eldöntheti, hogy saját vagy párja válaszát tartsák meg végső opcióként. Ha rosszul döntenek, mindketten pénz nélkül távoznak.

tv2_abank_adam_nori.jpg

Négyen jelentkeztünk a próbajátékra, így meg is lett a két páros. Elkészültek a fotók, megkaptuk a névtáblánkat, és bementünk a stúdióba. Elmagyarázták a játékmenetet, és hogy (a kamerák miatt) melyik kézzel, melyik oldalról, hogyan húzza ki a Páncélteremben lévő játékos majd a trezorokat. Felszerelték ránk a mikroportokat, beültették a feketébe öltözött közönséget, és kezdődhetett a játék.

A hazai televíziózás során először használt 4K-s LCD falak igen impozánsak, a rajta megjelenő kérdések viszont nagyon magasan, ott állva úgy éreztem egyenesen a mennyezeten jelennek meg. Először egyébként a négy válaszlehetőséget fedik fel, majd érkezik a kérdés, az óra pedig indul.

Csak úgy záporoztak a jó válaszok, míg végül az utolsó, egy porcelánlakodalomra vonatkozó kérdésnél rossz választ jelöltünk meg és kiestünk. Mivel így a másik páros gyűjtötte a több pénzt, ők mentek tovább a második fordulóba. Egyfajta öröm az ürömben, hogy a továbbjutott kollégáknak sem sikerült egy árva vasat sem gyűjteniük, tehát mindenki üres kézzel távozott.

Nagy pech, mindazonáltal a játék izgalmas volt, belekóstolni különösképpen, már csak az a kérdés, hogy nektek, a közönségnek hogy fog tetszeni.

A Bank premier
április 23. kedd 20:45
további epizódok: minden hétköznap
TV2

emTV.hu // fotó: TV2

banner_emtv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4714783490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása