Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

2019 az élmények éve volt

2019. december 31. - emTV.hu

A teljesség igénye nélkül, januárban 10 éves lett az emTV.hu, aztán áprilisban megszerveztük a Kapcsolatfelvétel Napját: kétnapos rendezvénysorozattal ünnepeltük a Star Treket. Ott voltunk a jobb sorsra érdemes Heti dörgés megszületésnapján, és egy szomorú vég tanúi voltunk amikor a főszereplők magyar hangjai utoljára álltak a mikrofon mögé, hogy megszólaltassák a Comedy Centralon minden bizonnyal még 3019-ben is műsoron lévő Agymenők szereplőit.

img_20190527_094016.jpg

Kipróbáltuk A Bankot és A Konyhafőnököt, nyáron és az aztán ősszel pedig ellátogattunk a Mondoconra. Megnéztük a TV2 Fuss család, fuss! című sport-realityje forgatásának helyszínét, aztán Menő Mike-os kutyapartyn lazítottunk a nyár utolsó hétvégéjén a Városligetben. Vért adtunk a Vérbutikban, és készítettünk kedvcsináló videót a Fox+ Blood Store elnevezésű véradó-kampányáról.

Az év legmenőbb sajtótripje evör 2019-ben egyébként a NatGeó által szervezett sajtórepülés volt. Mintha csak a Miniversum terepeszatlai fölött kémleltük volna a maketteket, ahová mellesleg szintén ellátogattunk, merthogy januárban végleg bezár a kiállítás. A liliputi mesevilágból aztán egy másikba pottyantunk, belestünk ugyanis az Űrszekerek: A rajzfilmsorozat szinkronmunkálataiba, és a mikrofon mögött is kipróbálhattuk magunkat.

Mindezek mellett idén olyan nagyszerű tartalmak is helyet kaptak oldalainkon, mint például a Gálvölgyi Judittal készült interjú, illetve a Magyari Béla űrhajósról készült kozmosz-allstars: egy barát és gyűjtő elképesztő igaz történeteivel.

Az emTV.hu stábja minden X-Faktor élő showt követően ott volt, hogy a versenyzőket kérdezze, idén ugyanis újraindult, és jelenleg is fejlesztjük az emTV.hu videós tartalmait: a video.emtv.hu című saját weboldalnak hála most már egy helyen érhetőek el az emTV.hu, a Parallaxis, az Impulzus Produkció, és az Űrszekerek Közösségi Flotta videói és minisorozatai, mint például a #showafter, a Kincses Raktér vagy Parallaxis Labor.

Idén elindult mozis kibeszélőnk, a White Sam podcast, a Juhari Zsuzsanna-díjas tudományos és fantasztikus blogunk, a Parallaxis podcastje pedig ősztől már testvérműsorával, a Tilos Rádióban immár hétfőnként hallható Sokolébresztővel összehangolva, kéthetente jelentkezik új résszel. Eközben partnerműsorunk, az Impulzus Podcast túljutott századik epizódján.

Ám a legfontosabb mérföldkő talán a Star Trek tematikus sci-fi portfólió, az Űrszekerek sikeres leválása volt az emTV.hu-ról 2019 nyarán, aminek eredményessége  nagyban volt köszönhető Farkas Csaba főszerkesztőnek, és az általa vezetett közösségi szerkesztői csapatnak. Az elválás ellenére továbbra is számtalan projectben működünk együtt, elsősorban a rendezvények (mint például a 2020-as Kapcsolatfelvétel Napja) szervezésében, illetve a videók és podcastek készítésében. 

Ennek keretében izgalmas programot állítottunk össze 2019 karácsonyi időszakára: december 22-én a Galaxy Quest című film huszadik évfordulója alkalmából készült speciális webcast kiadással jelentkezett az Impulzus Podcast 101. része, 23-án pedig a Múlt karácsony című mozifilm White Sam podcast kibeszélőjével hangolódhattunk az ünnepekre. Az emTV.hu tízéves fennállása óta először idén készítettünk karácsonyi videót, amit december 24-én mutattunk be, míg 25-én az aznap húszéves Galaxy Questet ünnepeltük egy, a filmben Sigourney Weavert szinkronizáló Spilák Klára színművésznővel készült interjúval. December 26-án pedig a Parallaxis podcast karácsonyi kiadásában egy medveállatkás meghitt viktoriánus karácsonyi hómogyorózásra invitáltuk a hallgatókat.

A lendületet 2020-ban sem veszítjük el: még januárban érkezik a népszerű, több mint százezer feliratkozóval büszkélkedhető GigliGag egyik hangja, illetve az emTV.hu műsorvezetőjének, Tóth Dorottyának videója a téli Mondoconról. A tripra Star Wars trilógia zárórészének kibeszélőjével érkezik a januári White Sam podcast, és folytatódik a Parallaxis magaslégköri ballon kísérlete is az UPRÁ-val. Eközben a tudományos és fantasztikus podcastünk 2020-as első adásában számtalan módon készülünk elpusztítani a Földet, az év végén pedig visszatér a  #showafter is!*

Boldog Újévet!

emTV.hu // címlapfotó: emTV.hu

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9615360862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása