Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Koppint az űrhaderő? – Trumpék esete a Csillagflottával

Star Force vs. Starfleet

2020. január 25. - emTV.hu

Néhány napja az Amerikai Egyesült Államok negyvenötödik elnöke, az éppen alkotmányos felelősségre vonási eljárás alatt álló Donald Trump aláírta azt az elnöki rendeletet, amely felszólítja a Pentagont, hogy a légierő keretein belül hozzon létre egy űrhaderőt, amely a világűrben folyó tevékenységeket ellenőrzi majd, és ha kell, közbe is avatkozik. A Twitter-mániás Trump által büszkén nyilvánosságra hozott logó gyakorlatilag szinte egy az egyben a Star Trekből megismert Csillagflotta parancsnokság címerét idézi.

sf_sf_logo.jpg

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a logót valószínűleg nem a Bolygók Egyesült Föderációjának felfedező, tudományos, diplomáciai és védelmi szervezete, hanem az 1982-ben felállított, és tavaly megszüntetett Air Force Space Command, tehát a légierő űrparancsnokságának címere ihlette.

emTV.hu // AXIOS // 24.hu // címlapfotó (bal) Trump Twitter, (jobb) ViacomCBS

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4415426288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása