Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hangok háborúja

A hangos hantázás és hanghajhászás hete

2012. október 15. - wolfclaw

kritika.jpgLehet rám azt mondani, hogy elfogult vagyok, de mivel a nézettségi adatokat nem nálam mérik, így teljesen objektíven tudom azt mondani, október második hete a hangok háborújáé volt. Most hogy elindult a Voice végre van alternatíva és ellenszer az X-Faktor ellen. Bár ahogy elnézem az RTL sikerrel küzd azért, hogy nézőket veszítsen, akár a TV2 segítsége nélkül is.

komment.jpgMivel a Voice pénteken volt, ezért most én is ezzel kezdem. Végre felébredt száz éves Csipkerózsika álmából a TV2, vállalta hogy egy importált műsort tol a szemünkbe és láss csodát, jó volt! Igaz, a hollandok nem engedtek túl nagy mozgásteret egyik országnak sem ahol eddig ment, de nem is baj.

Aki netalán kimaradt volna, annak gyorsan elmagyarázom a lényeget. Adva van négy sztár, akik tettek már le valamit a popiparban, belőlük lesznek a mesterek. Nálunk ezt elég furán sikerült megoldani (ahogy azt már egy korábbi posztomban kifejtettem), de az első adás megtekintése után azt mondom egy halk sorry-t megengedhetek magamnak, mert úgy tűnik, valahogy megtalálták azokat a hangokat, akik pont ehhez a négy emberkéhez passzolnak.

Ahogy megvan a négy mester egy-egy forgószékbe ültetik őket, háttal a színpadnak így nem látják, aki ott énekel és ez nagyon nem hülyeség! Ugyanis így nem alakulnak ki előítéletek az adott jelentkezővel szemben, hiszen csak a hangját hallják. Ha az bejön nekik, akkor a kezüknél lévő kis jelzőgombra lecsapva a szék megfordul velük, az alján kigyullad a KELLESZ felirat és így láthatják a leendő padavanjaikat.

Ha csak egy mester fordul meg, akkor a kérdés megoldást nyert, ha több (vagy akár mindegyik), akkor szitu van, mert kezdődik a fordított állásinterjú. Ugyanis ilyenkor a mestereknek kell meggyőzniük az énekest, hogy melyiküket válassza. Mert ezt nem kő-papír-ollóval vagy pénzfeldobással döntik el, hanem a jelölt mondja meg ki a szíve vágya (milyen jó lenne ha ez a munkakeresésben is így menne hogy ott állok egy színpadon, felolvasom az önéletrajzomat és amelyik cég HR-se megfordul ahhoz megyek dolgozni).

Nincs egész estés műsor, nincsenek „bikucsunájok”, csak olyanok lépnek arra a valljuk be igen miniatűr méretű színpadra, akiknek van hangjuk. Mindegy hogy amatőr, vagy már befutott aki aztán valamiért eltűnt.

Viszont pont ezért hiába jön fel az egész Rúzsa család a Vajdaságból, mert ez sem számít! Tény, hogy sokszor már én idegesítettem fel magam ezeken a „nyomjam-ne nyomjam” dilemmás fejeken, de ennyi talán még elfér. Az már kevésbé, hogy Mező Misi kicsit túljátszotta a „mucho macsó” szerepet, illetve Malekosz nővére úgy csinál, mintha nem háromgyerekes bécsi anyuka lenne, hanem egy kamaszlány. Somló „tanárúr” ellenben a műsor utolsó harmadában csak azért látszódott, mert bevágták a képét. Kellene valami egyensúly, hogy ne csak Caramel legyen hiteles önmaga, hanem a többiek is. Viszont így elsőre a Voice nálam öt pontot ér.

5.jpg

Ellenpólusként viszont ott van az X-Faktor első élő show-ja. Már annyit írtam erről a műsorról, hogy meg sem említeném, de annyira alulmúlták magukat, hogy az már nem is szánalmas, vagy siralmas. Nem, erre a jó kifejezés az embertelen! Miért is? Csak pár példát említenék.

Mondjuk rögtön a P.J.Z nevű duót. Azt elviselem, hogy ez a Piros Mikulás (vagy mi a pöcs a művészneve) yozsefvárosi réti brazil középfokon beszél magyarul. Sőt, még azt is elnézem neki, hogy csak véletlenszerűen találja el helyén a hangokat. De a társának szerezzen már egy logopédust „Csótány bácsi”, ha már egyszer felvállalta őket, vagy legalább a falra írják már ki a rapbetétek szövegét, mert amióta feltűntek, minden héten minden mentor ezen lovagol, hogy abszolút nem érteni mit hablatyol a gyerek.

Az elsőre kihulló Kvaka Andikának annyira feküdt a Guns 'n Roses, mintha én akarnám elénekelni Koppányt az István, a királyból.

Zámbó „Jimmy fia vagyok de kibaszottul küzdök ellene” Krisztián jelenléte ebben a versenyben abszolút felesleges, inkább menjen nyugodtan haknizni a csepeli művelődési házba és ott énekelgesse apja dalait, mert az fekszik neki, aztán több se.

Ugyanez a helyzet Csoffadt Adélkával is. Hiába tette most oda magát. Neki a swing a lételeme, jól hozza a Caro Emerald figurát, de ettől még nekem ugyanúgy egy Honthy Hanna reinkarnáció marad és ezt nem dicséretnek szántam, mielőtt valamelyik mentor úgy akarná beállítani!

A párbaj egyszerűen rettenetes volt, főleg ahogy Szűcs Judith slágerét Fehér Zolika elénekelte! Pláne annak tükrében, hogy lehetne jól is előadni. A wc-láncot nem is húzhatta volna meg más, mint Ördög Nóri, aki már nem csak levegőt nem kap egy-egy mondat közben, de egy adás alatt annyit bakizott mint az eddigi két évadban összesen. Erre azt hiszem jogosan adok egy nagy karót.

1.jpg

Megint küzdött egymással a két nagy rivális, ezúttal a "tehetségkutató" fegyvert használva. Az RTL persze nyert a nézettségi versenyben, de kérdés meddig tudja magát tartani? Hiszen a Voice csak most kezdődött, de már látszik, hogy minőségben jobb a vetélytársánál. Nem kell sokat várni és biztosra veszem, hogy az X-be tett karok helyett a V mutogatása lesz a trendibb.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr744849925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása