Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

36. heti nézettség

Az RTL kiradírozta a konkurenciát a toplistáról

2012. szeptember 11. - Flankerr

nezettseg.jpgSzeptember első hete az iskolakezdésé és a nyomasztó RTL Klub fölényé. A legnézettebb 18-49-es műsorok listáján az első harminc helyen négy TV2-s műsor van (ott is elsőként 21. a Házinyuszi című film), és egy M1-es, a többit ki lehet találni. Első a 10% növekedést produkáló X-Faktor, kétmillió nézővel, és 53.9(!)%-os SHR-rel. Második a felvezetést jól kihasználó Die Hard 4.0, (41%), harmadik a sávjait újra nagy fölénnyel nyerő Barátok Közt (29.9%) szerdai kiadása.

12.36.1849.JPGEzek után nem meglepő, hogy az RTL külön sajtóközleményt adott ki a győzelemről. A hétköznap estéket 9-10%-kal nyerték, ami jóval több a „szokásosnál”. Szombaton az RTL 44.2%, a TV2 8.2%, amihez nincs mit hozzáfűzni, egyedül vasárnap szűkült a különbség 3.5%-ra. Emiatt felesleges például a sorozatokat kiemelni, egyedül a hétfői Bostoni Halottkémek, és a még délután kezdődő Hal a tortán nyert a TV2 részéről, utóbbi két és félszer. A Dallas 18 és 25 százalékot (teljes lakosságban) csökkent, ez intő jel lehet. Viszont a Gyanú Árnyékában eddig ősszel is jól szerepel.

Az örök második kereskedelmi csatorna a szombat és vasárnap délutánnal, és a teljes nézőszámmal vigasztalódhat. Utóbbiban a Tények/Tiltott Szerelem uralja sávját, és a vasárnapot is megnyerte a TV2. Bármennyire is sajnálatos, kiemelendő a Frizbi fölénye, amivel a Döntő Játszma című filmet verte. Kíváncsi vagyok, hogy a Heti Hetes távozásával mivel fogja ezt a sávot az RTL Klub kitölteni.

12.36.teljes.JPGAz M1 továbbra se tudta a nyári sporteseményekkel megszerzett extra nézőket visszacsábítani. A Híradó alig jut 400.000 néző fölé, és a DTK is gyengült. Az egyre alacsonyabb (de még mindig jó) számokat hozó Forma-1 mellett még jól teljesített teljes nézőben a pénteki Andorra-Magyarország VB selejtező, a klasszikus Bujtor film Hamis a Baba, a Kékfény, és vasárnap este az Egyszer Volt, Hol Nem Volt. Kiemelendő a szombati Retro Kabaré-Taxi páros, mely az X-Faktor-Die Hard 4.0 ellenében is elcsábította a nézők 10%-át, és pariban volt a TV2-vel, vagy épp verte azt.

A 19:00-23:00 között, 18 és 49 év közötti nézőkre számított heti csatornaátlag versenyt a fentiek után teljesen váratlanul az RRTL Klub nyerte (28.9%), mögötte messze leszakadva a TV2 (16.5%). Bronzérmes a COOL (5.6%), negyedik az M1 (5.2%), ötödik a Viasat3 (4.9%), hatodik a Film+ (4.5%). Tartsanak velünk a jövő héten is, amikor többek között kiderül, mire lesz elég az aranylábú magyar fociválogatott a hollandok és a versenytárs csatornák ellen. Addig is kellemes tévé vagy monitor bámulást kívánunk mindenkinek.

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr494770872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása