Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (kedd)

21:00 Camelot (M1) & 21:25 Kettős ügynök II (Viasat3) & 22:00 Válaszcsapás III (HBO)

2013. január 08. - Flankerr

ajanlo.jpg2011 februárjában mutatta be a Starz nevű kábeladó a Camelot című sorozatát. Ez a brit Artúr király legendakört dolgozza fel, az adó szokása szerint szexszel és vérrel bőségesen leöntve, fikciósan. Aztán. 2010 júliusában kezdte el vetíteni a USA Network nevű kábeladó (juszt se áruljuk el, melyik országban) a Covert Affairs című sorozatot. Ebben egy hét nyelven beszélő fiatal CIA ügynöknőt váratlanul előléptetnek terepi ügynökké, maga se tudja miért. Az angol cím (fedett/titkos ügyek) arra utal, hogy még saját testvére se tudja, hogy valójában nem a Smithsonian múzeumhálózatnak dolgozik. Aztán. 2010 májusában kezdte vetíteni a Sky 1 a Strike Back című sorozatot. A második évadra beszállt az amerikai Cinemax, és radikálisan átalakult a sorozat hangvétele. Továbbra is a brit 20-as szekció nevű titkos kémcsapat műveleteit követjük nyomon, főszerepben két terepi ügynökkel, akik a fél magyar hadsereg éve lőszerkészletét ellövik az akcióik során. Ezzel a felütéssel kezdődik ma 21:00-kor a Camelot az M1-en, 21:25-kor a Kettős ügynök második évada a Viasat3-n és 22:00-kor a Válaszcsapás harmadik évada az HBO-n.

A Camelot „csak” országos premier, az HBO már leadta szinkronosan. A fő húzónevek Joseph Fiennes, és a szépséges Eva Green. A kritikusok eléggé lehúzták, így csak tíz rész készült belőle. Nem lepődnék meg, ha csattogott volna a vágóolló az MTVA-nál, mert a sorozat nagyon nem 12-es karikás tartalom. Így az ajánlási faktor csak 2/5.

2.jpgzzepg.jpg

A kritika nem ragadtatta el magát a könnyedebbre vett csajos-kémes Covert Affairtől, de a csatornának bejött: eddig három évad ment le, és már berendelték a negyediket. Mindenesetre férfiszem-csalogató eyecandynek ott van Piper Perabo, és a House mindenkin átgázolós torokátvágója, Anne Dudek. Az ajánlási faktor 3/5, egy esélyt megérdemel.

3.jpgzzepg.jpg

A Strike Back ismertetésekor könnyű dolgom van: itt, majd itt írtam a harmadik évadról, spoiler- mentesen. Nem hibátlan, de szórakoztató, akció-orientált kémsorozat, sok meztelenséggel, átívelő történettel, ezúttal Afrika túlsúllyal. Az ajánlási faktor 4/5, az előzmények nélkül is elkezdhető.

4.jpgzzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr885003741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása