Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új műsorok és sorozatok az RTL csatornáin

Éjjel nappal RTL

2013. január 31. - emTV.hu

rtlklub.jpgA Magyar RTL Csoport szezonnyitó sajtóeseményén kiderült, hogy az RTL Klub és a cégcsoport kábelportfoliója számos saját gyártású műsorral, premier sorozattal és nagyfelbontású tartalommal erősít az elkövetkező hónapokban. Február 18-tól a csatornák programkínálata további sajátgyártású műsorokkal bővül, újabb premier sorozatok jönnek és március 9-én indul az RTL táncos showműsora, a Szombat Esti Láz.

kolosi_péter.jpg

Segítség, bajban vagyok! címmel hétköznap esténként egy újabb konstruált reality típusú műsort láthatnak a nézők az RTL II képernyőjén. Az adások két fontos probléma halmazzal foglalkoznak: jogi esetekkel és pszichológiai szempontból problémás helyzetekkel. Az egyes epizódokban az izgalmas történeteken túl a nézők igazi szakemberek, ügyvédek és pszichológusok elemzését, útmutatását is láthatják majd.

rtlsajtaj131_1.JPG

Csütörtök esténként Gazdálkodj okosan! címmel egy olyan heti magazint nézhetnek az érdeklődők, amely nehéz helyzetben lévő szereplők, családok bevonásával konkrét segítséget, gazdasági és életvezetési tanácsokat, túlélési stratégiákat vázol fel. A bajba jutottakhoz szakemberek érkeznek, akikkel áttekintve helyzetüket közösen keresnek megoldásokat. Az alkotók mindig igyekeznek eljutni a problémák, nehézségek felvázolásától addig a pontig, míg a szereplő ki nem lép addigi élethelyzetéből és a megoldás felé veszi az irányt. A helyzet rendezése azonban mindig a szereplőn múlik.

istenes_bence.jpg

Február 22-től Istenes Bence műsorvezetésével indul a Péntektől péntekig című műsor. Az RTL Klub és az RTL II magazinműsorainak legérdekesebb riportjait láthatják a nézők hétről-hétre összegyűjtve, minden péntek este.

rtlsajtaj131_2.jpg

Hónapok óta folytak a találgatások arról, vajon mikor kerül újra képernyőre a leglátványosabb és legnépszerűbb táncos showműsor, a Szombat Esti Láz. A sajtóeseményen kiderült, hogy március 9-től újra felragyognak a fények és kezdődik a tánc! A műsorban Bálint Antónia – Angyal András, Dundika – Mészáros Máté, Tóth Gabi – Markó Róbert, Varga Izabella – Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba – Mármarosi Tünde, Győrfi Pál – Práger Kitty, Istenes Bence – Südi Iringó és Medvegy Szilveszter – Molnár Andrea párosok kűzdenek majd a nézők kegyeiért és a zsűri pontszámaiért. Az ítészek: Esztergályos Cecília, Keleti Andrea, Szirtes Tamás és Tihanyi Ákos. Műsorvezetők: Lilu és Csonka András.

rtlsajtaj131_4.jpg

A saját gyártású műsorok mellett prémium sorozatok is érkeznek az RTL II képernyőjére. Magyarországi televíziós premierek várják a nézőket. Jön a többször díjnyertes Homeland - A belső ellenség, az új Dallas első évadának vetítése után a második évad, amelyben hat epizód erejéig még a zseniális Larry Hagmant is láthatjuk játszani. Bud Spencer főszereplésével pedig érkezik egy könnyed krimisorozat a Nincs kettő séf nélkül.

rtlsajtaj131_3.jpg

Sorozatokban az RTL Klubon sem lesz hiány: folytatódik a Hatalom hálójában és a Grace Klinika. Pénteken indul a Zöld íjász, majd érkezik a Transporter, Jean Reno Jo Le Grand című sorozata, a Ture Justice és a The Following.

rtlsajtaj131_5.jpg

Az sajtóesemény egyik különlegessége az RTL Klub induló új napi sorozatának az Éjjel-Nappal Budapest forgatási helyszínének bemutatása volt. Február 11-től minden hétköznap 19.10-től jelentkező produkció szintén a konstruált reality műfajába tartozik, azaz megírt történetről van szó, amelyben amatőr szereplők játszana. A sorozat egy trendi apartmanban játszódik, a vibráló főváros szívében, amely 8nyolc fiatalnak ad otthont, akik lakótársakként élnek együtt. A fiatalok különböző egyéniségek, különböző álmokkal, vágyakkal, de egy dolog biztosan összetartja őket: imádják a fővárost ahol élnek, amely nem más, mint Budapest! A sorozat szereplőinek problémái mindannyiunk számára ismerősek: milyen személyes dilemmák adódnak, ha az álmainkért és a vágyainkért kell harcolni, történetesen a nagyvárosi élet forgatagában.

rtlsajtaj131_6.jpg

Az RTL Klub február 11-én megkezdi HD adását. A főműsoridő már most is jelentős, és egyre növekvő részében a csatorna úgynevezett “nativ HD” műsorokat sugároz majd. Így jelentkezik majd az új napi sorozat, az Éjjel-Nappal Budapest, a Híradó, a Fókusz, a Reflektor, a Házon kívül és a XXI. század. Feburár 18-tól pedig már a Barátok Közt nativ HD epizódjait is élvezhetik a nézők. A tavasz folyamán egyre több sorozat és film is nativ HD minőségben lesz látható.

RTL Klub / emTV.hu
fotók: Bársony Bence, RTL sajtóklub

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr325054330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása