Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Gombos Edina vezetésével tegnap új műsort indított a TV2

Hungarikumok – Made in Hungary

2014. december 16. - emTV.hu

tv2csoport.jpgGombos Edina vezetésével Hungarikumok – Made in Hungary címmel tegnap új műsort indított a TV2 Csoport csatornáin, amely öt héten át jellegzetesen magyar értéket, a Hungarikum Bizottság tevékenységének eredményét mutatja be a nézőknek. De mi is az a hungarikum?

hungarikumlogofinal.jpg

A hungarikum egy olyan gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

Az Orbán-kormány által életre hívott Hungarikum Bizottság javaslat alapján dönt arról, hogy valamely termék, kulturális örökség, tájegység, stb. megkapja-e ezt a minősítést. Jelenleg negyvenkét hungarikumot tartanak nyilván, köztük többek között a törkölypálinkát, a szikvizet, a mohácsi busójárást és a hollókői ófalut.

A most induló sorozat azonban nemcsak a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokat mutatja be, hanem olyan egyediségeket is, amelyek jellegzetesen csak Magyarországra jellemzőek, amelyről mások is tudják, hogy az magyar, vagy mi gondoljuk úgy, hogy nélküle nem is lennénk igazán magyarok.

A két-két perces epizódok a TV2 Csoport mind a négy csatornáján láthatóak majd, a TV2-n hétköznaponként a Tények Reggel, valamint délben a Tények Délután előtt.

emTV.hu // TV2

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr416986859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása