Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Gyerekkatonák földjére kalauzol a DoQ

A háború poklában nincsenek szabályok

2016. február 20. - emTV.hu

doq.jpgKegyetlen hadurak a Föld legrettenetesebb hadseregét toborozzák világszerte: kisgyerekeket kábítanak el és arra kényszerítik őket, hogy ők maguk váljanak gyilkosokká. Drámai képsorok és megrendítő vallomások a világ minden tájáról Nepáltól Kolumbiáig a DoQ műsorán.

Létezik egy világ, ahol a gyermekek fegyvert fognak és parancsoknak engedelmeskedve, gondolkodás nélkül ölnek. Mindannyian ebben a világban élünk, még ha nem is mindig érnek el hozzánk a gyerekkatonákról szóló hírek. A DoQ azonban testközelbe hozza az ártatlan gyilkosok történetét, akik akaratuk ellenére váltak a zsarnok hadurak agresszív áldozataivá. A ma debütáló Gyerek katonák személyes és megindító vallomásokon keresztül betekintést enged azon gyermekek tragédiáiba, akiknek fakard helyett éles fegyvereket adnak a kezébe.

Az erős idegzetűeknek szóló dokumentumfilm stábja bejárta a világot, hogy rávilágítson azokra a bevett gyakorlatokra – többek között kínzásra, elkábításra –, amelyekkel a sokszor alig hét éves gyerekeket ráveszik arra, hogy megtegyék, amit parancsba kapnak. A film elkészítését Ishmael Beah egykori gyerekkatona személyes története ihlette, aki a Sierra Leone-i polgárháborúban szolgált, és ma már elismert író.

Kik azok a gyermekek, akiktől elvették a normális élet reményét? Hogyan jutnak el odáig, hogy embert öljenek, és hogyan válik az ártatlanság a modern hadviselés egyik legmegrendítőbb áldozatává, egyúttal fegyverévé?

Gyerek katonák ma este 21:05-től a DoQ műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr188405712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása