Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Stephen Hawking új műsora ma a NatGeo-n

Képes lehet egy átlagember zseniként gondolkodni?

2016. június 01. - emTV.hu

natgeotv.jpgKépes lehet egy átlagember zseniként gondolkodni? Megfelelő segítséggel mi is meg tudunk válaszolni olyan összetett kérdéseket, mint a történelem híres tudósai és nagy filozófusai? Stephen Hawking szerint igen, és ezt önjelölt zsenik közreműködésével be is bizonyítja a NatGeo új műsorában.

genius_hawking.jpg

Mi vagyok én? Miért vagyunk itt? Egyedül vagyunk az univerzumban? – ezeket a kérdéseket boncolgatva a történelem nagy tudósai és gondolkodói csodálatos eredményeket értek el az elmúlt évszázadokban. Eddig azt hittük, hogy ezeket az embereket és teóriáikat csak távolról csodálhatjuk, ám a National Geographic Channel új sorozatában Stephen Hawking meghökkentő elmélettel áll elő: szerinte bárki, akár az “utca embere” is képes lehet megérteni azokat a komplex, zseniális gondolatmeneteket, melyek az emberiség legnagyobb áttöréseihez vezettek. 

A Géniusz – Stephen Hawkinggal című sorozatban Hawking többek közt az asztrofizika, a molekuláris biológia és a kvantummechanika rejtett összefüggéseire vezeti rá önkénteseit és velük együtt a nézőket. Minden epizódban három játékossal ismerkedünk meg, akiknek előképzettség nélkül, a saját józan eszükre hagyatkozva kell átlátniuk és megérteniük, hogy az emberiség legnagyobb elméi miként fejtettek meg egy-egy – addig megoldhatatlannak tűnő – tudományos kérdést.

A műsorral egy régi vágyamat próbálom megvalósítani: közelebb vinni a tudományt az emberekhez. Mert a tudomány nem más, mint egymással összefüggő, egymásba fonódó történetek sokasága, melyek hozzásegítenek minket az univerzum megértéséhez. A műsorban arra vagyok kíváncsi, hogy egy átlagember képes-e úgy gondolkodni, mint a történelem legnagyobb elméi. Mivel optimista alkat vagyok, abban reménykedem, hogy a válasz: igen – nyilatkozta Hawking.  

A Géniusz – Stephen Hawkinggal premier ma 22:00-kor a NatGeo műsorán!
további epizódok szerdánként 22:00-kor

emTV.hu // FIC // National Geographic Channel

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr838768958
süti beállítások módosítása