Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Így ünnepelt a tízéves Comedy Central!

2018. október 17. - emTV.hu

Nagyszabású gálán, a tévés szakma legismertebb alakjaival ünnepelte tizedik születésnapját a Viacom humorcsatornája, a Comedy Central. De mit is adott nekünk hazánk ötödik legnézettebb tévécsatornája az elmúlt egy évtizedben? Kultikus vígjátéksorozatok, a hazai stand-up színe-java, új felfedezettek, na és persze számtalan saját gyártású produkció a lakótelepi mackóktól kezdve az improvizációs műsoron át a spicces történelmi hősökig – csak néhány példa a képernyőre került sikerprodukciók közül.

comedy_central_jubileum6.jpg

Október 1-jén volt tíz éve, hogy a Viacom elindította a Comedy Central magyar nyelvű adását. A szülinap jegyében a humorcsatorna egy látványos gálán ünnepelt, ahol egyébként nem volt torta. A rendezvény népes vendégserege együtt idézhette fel az elmúlt egy évtized számos emlékezetes produkcióját.

Többek között megtudhatták, hogy a Comedy már az indulása első napján Susogós mackók-függővé tette az országot, ami hamarosan egyébként új epizódokkal tér majd vissza. De az is kiderült, hogy a képernyőre tapadva nemcsak megtanulhattuk, hányféle módon halhat meg Kenny, vagy melyik állat az ász, de elhozta nekünk Budapestre Brian Griffint, valamint a sorozat főcímdalát életre keltette a Family Guy teljes szereplőgárdáját. S ha mindez nem lenne elég, volt itt vicces improvizációs műsor (Készhelyzet) két évadon át, saját stand-upos tehetségkutató (Magyarország, szereplek!) számos új felfedezettel, de a Tömény történelemnek köszönhetően mindenki szurkolhatott Brezsnyev medvéjének, vagy akár a Ganxsta Zolee hangján megszólaló Koppánynak is. A nagyérdemű izgulhatott továbbá, hogy Bödőcs Tibort beengedi-e a Buckingham Palotába Bözsi néni, vagy akár szörnyülködhetett Kovács András Péter és Janklovics Péter suttyó úszómesterein, vendéglátósain és taxisofőrjein, de elképzelhette azt is a tavaszi parlamenti választások alkalmával, hogy mi lesz, ha Emőke és Gábor eljut a szavazófülkéig –és hát ugye így is lett.

comedy_central_jubileum3.jpg

"A magyar Comedy Central indításakor nem is sejtettük, hogy az ország ötödik legnézettebb csatornájává növi ki magát. Úgy tűnik, a magyar közönség kiemelten vevő a humor műfajára, valósággal isszák a képtelenebbnél képtelenebb produkciókat és az abszurdot. Bár a csatorna már az ötödik osztályba lépett, megígérhetjük, hogy felnőni és megkomolyodni sosem fog. Folytatjuk az újítást, a kísérletezést, a meghökkentést: visszatérnek a legendás Susogós mackók, megismerkedünk az ifjú Sheldonnal, tovább nevetünk a legjobb bakivideókon, hamarosan pedig egy teljesen új műsorral szögezzük a képernyő elé hűséges nézőinket"

– mondta el a Comedy Central jubileumát ünneplő rendezvényen Bartosz Vitak, a Viacom International Media Networks kelet-európai és izraeli alelnök-ügyvezető igazgatója.

Bartosz Vitak szavára rácsatlakozva – egyfajta záró gondolatként – a humorcsatorna kreatív alkotói többször is biztosították a jelenlévőket és persze a nézőket arról, hogy a Comedy Centralnál a jövőben is csak a valóság lesz hihetetlenebb!

A szülinapi eseményen átadott díjakról ebben a cikkben olvashatsz!, ahol megnézheted a csatorna sztárjainak, Sheldonnak, Cartmannek, Beverly Goldbergnek és Peter Griffinnek köszönő beszédét is.

emTV.hu // Red Lemon Media

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr1114306597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása